Fagtilbud

Vet du hva du vil bli, eller har du ikke peiling? På KG har du store muligheter uansett. Her kan du velge mellom mange spennende fag, og rådgiverne våre hjelper deg å velge. Det gjør lærerne våre også. De har høy kompetanse i fagene sine og lang erfaring i å undervise. Vi jobber hardt for at du skal trives og lære mye.


KG følger de samme læreplanene som offentlige skoler, og elevene blir vurdert i henhold til offentlige lover og forskrifter.


Vi tilbyr to programområder innen studiespesialisering:


  • Språk, samfunnsfag og økonomi

  • Realfag

Språk, samfunnsfag og økonomi

Skolen har et bredt programfagstilbud innenfor dette programområdet. Fagene gir deg god kompetanse til bruk i videre studier, og som elev på KG kan du være engasjert i flere spennende prosjekter.

Dette programområdet passer for deg som er engasjert i eller som ønsker å engasjere deg mer i samfunnet rundt deg. Her lærer du mer om utfordringer vi står overfor både lokalt og globalt og andre samfunnsfaglige spørsmål. Her jobber man med tverrfaglige tema og prosjekter omkring aktuelle samfunnsspørsmål. 

Realfag

I tillegg til generell studiekompetanse, kan du få spesiell studiekompetanse ved å velge realfag. Noen naturvitenskapelige og tekniske utdanninger krever dette. Spør våre rådgivere hvis du lurer på hvilke dette gjelder.

Liker du matte og naturfag? Gleder du deg til å fordype deg i realfagene? Har du lyst til å gå i samme klasse som andre med samme interesse? Da kan "R-klassen" være tilbudet for deg.

R-klassen passer for deg som ønsker en realfaglig retning allerede i det første året på videregående. Her har det realfaglige større plass i undervisningen. Vi jobber med realfaglige temaer og prosjekter på tvers av fag, og vi har ekskursjoner gjennom hele året. Klassen har en ekstra undervisningstime i uken som brukes til realfaglig fordypning.

R-klassen følger vanlig studiespesialiserende programområde i tillegg til at du får gode muligheter til forsering og fordypning i fag du interesserer deg for. Som elev i R-klassen får du et fagtilbud som gjør deg spesielt godt forberedt på videre studier innen realfag!

Forsert løp: Vi legger til rette for forsert løp både i matematikk og engelsk så langt det er mulig. Det forutsetter at du hadde forsert løp i faget i ungdomsskolen.

 

 

Fremmedspråk

Skolen har et bredt programfagstilbud innenfor dette programområdet. Fagene gir deg god kompetanse til bruk i videre studier, og som elev på KG kan du være engasjert i flere spennende prosjekter.

KG har tradisjon for å tilby god språkopplæring innen både fransk, tysk og spansk, og tilbyr nivå tre når det er tilstrekkelig med elever som ønsker dette.

Kristendomkunnskap

På KG har vi et eget, obligatorisk fag i kristendomskunnskap i Vg1 og Vg2. Dette faget kan brukes som programfag. Det betyr at om du velger fellesfaget matematikk 2P i Vg2, så er det tilstrekkelig med to programfag til.

Kristelig Gymnasium

- mer enn en skole

Timefordeling VGS

Vg1

Fellesfag: 32 uketimer med fellesfagene norsk, engelsk, fremmedspråk, naturfag, matematikk, geografi, samfunnsfag, kroppsøving og kristendomskunnskap.

Valgmuligheter i to fag: Matematikk og fremmedspråk.

Les mer om valgmulighetene i Vg1. (PFD)

Vg2

Fellesfag: 15 timer fordelt på norsk, historie, kroppsøving, fremmedspråk (fortsettelse fra Vg1) og kristendom (fortsettelse fra Vg1). De som ikke velger programfag matematikk (S1 eller R1) må i tillegg ha fellesfaget matematikk 2P, og får dermed 18 timer fellesfag.

Programfag: Resten av uketimene velger du blant programfagene.

Les mer om valgmulighetene i Vg2. (PDF)

Vg3

Fellesfag: 15 timer fordelt på norsk, historie, kroppsøving og religion og etikk.

Programfag: Resten av uketimene i Vg3 går til valgbare programfag.

Les mer om valgmulighetene i Vg3. (PDF)

Ungdomsskolen

Som fremmedspråk kan elevene velge tysk, fransk, spansk eller norsk fordypning. Norsk fordypning velges som regel av elever som synes fremmedspråk er vanskelig, og som derfor ønsker å konsentrere seg om ett fremmedspråk. Et eventuelt bytte av språk kan kun finne sted ved ledig kapasitet og senest innen 1. januar det året eleven går i 8. klasse.

Skolen tilbyr mange ulike valgfag på 8., 9. og 10. trinn. Et eventuelt bytte av valgfag må skje innen 15. september og kan kun finne sted dersom det er ledig kapasitet.

Skolen gir tilbud om spesialundervisning for de elevene som har en individuell opplæringsplan (IOP). Elever eller foresatte kan ta kontakt med leder av ressursteamet for nærmere informasjon. Hun formidler også kontakt med pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT).

Vi har gjort mye annet spennende også, for eksempel:

  • Fått besøk av en klimaforsker som har deltatt i FNs klimapanel. Han kunne svare på nesten alle spørsmålene vi hadde om klimautfordringen!

  • Vi hadde R-klassens realfagsuke. Timeplanen ble løst opp og elevene fikk en oppgave de jobbet med hele uken: Enten bygge solcellebil eller en katapult, programmere en satellitt i en colaboks, lage film om bioteknologi og etikk eller dissekere hjerteslag hos gris. Uken ble avsluttet med vitenskapsmesse med forskjellige kåringer til slutt.

  • Vi har også vært på besøk på skolelaboratoriet i biologi på UiO. Der prøvde vi oss som genforskere og testet DNA-prøver for den genetiske sykdommen cystisk fibrose.

  • Vi avslutter skoleåret med tur på Teknisk museum.

  • Vært med på astroshow med Knut Jørgen Røed Ødegaard som presenterte ny romforskning.

Søk skoleplass

Vi har plasser både for ungdomsskole og videregående skole. Søknadskjema for skoleåret 2025-2026.